• +387 62 174-961
  • tuzla@letsdoit.ba
  • Dragiše Trifkovića 2, 75000 Tuzla, BiH

Program edukacija "Mala škola ekologije" 2022. - Let's Do It Tuzla

Program edukacija "Mala škola ekologije" 2022. - Let's Do It Tuzla

26 Aprila, 2022

Projekat „Let’s do it Tuzla“ od 2013. godine samoinicijativno sprovodi program ekoloških edukacija po nazivom „Mala škola ekologije“ s ciljem edukacije osnovnoškolske i srednjoškolske populacije o značaju očuvanja životne sredine i okoliša.

Od 2014. godine program se sprovodi pod pokroviteljstvom kompanije Eko život, ovlaštenog bh operatera za postupanje sa ambalažom i ambalažnim otpadom, te se kroz prezentacije dodatno nastoji skrenuti pažnja mladima na pravilan način zbrinjavanja i selekcije otpada, kao brige svih segmenata drušva.

Na sprovedenim edukacijama obuhvaćeno je preko 12.000 učenika. Prezentacije su realizovane uz podršku menadžmenta ustanova, a na osnovu prethodne saglasnosti Ministarstva obrazovanja i nauke pri Vladi Tuzlanskog kantona. Ovim činom “Mala škola ekologije“ potvrdila je epitet najmasovnijeg ekološkog edukacionog programa ovog tipa na području cijele Bosne i Hercegovine!

Implementacija programa „Mala škola ekologije“ nastavila se i ovo polugodište, a do kraja istog, projekat „Let’s do it Tuzla“ zajedno sa kompanijom Eko život, nastojat će ovom aktivnošću obuhvatiti sve odgojno-obrazovne ustanove Grada Tuzla.

Do sada su programom edukacija “Mala škola ekologije” obuhvaćene:
– JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora,
– JU Gimnazija “Meša Selimović”,
– JU Gimnazija “Ismet Mujezinović”,
– JUMS Građevinsko-geodetska škola,
– Katolički školski centar “Sv. Franjo” Tuzla.

Nastavljamo i dalje ujedinjeni u akciji za život u boji prirode!

#LetsDoItTuzla #EkoZivot #MalaSkolaEkologije #Education