NAŠ ZLATNI „EKO ŽIVOT“ - Let's Do It Tuzla

NAŠ ZLATNI „EKO ŽIVOT“ - Let's Do It Tuzla

23 Novembra, 2021

„Let’s Do It“ projekat najveći je ekološki pokret u Bosni i Hercegovini, no velike zasluge u sticanju te titule imaju i mnogobrojni partneri koji nam dugi niz godina nesebično pružaju podršku na različite načine. Jedan od zlatnih partnera i, generalno, veoma bitan faktor za rješavanje ekoloških problema u BiH je kompanija „Eko život“.

Kompanija „Eko život“  je ovlašteni operater čija je djelatnost obezbjeđivanje uvjeta za funkcionisanje sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u skladu sa principima zaštite okoliša,važećim zakonskim propisima i međunarodnim standardima. Strategija kojom se oni vode jeste upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom koje se zasniva na iskustvima Evropske unije, što uključuje sakupljanje, sortiranje, povrat, iskorištenje i recikliranje ambalaže i ambalažnog otpada.Poboljšanje i unapređenje okoliša i života u boji prirode motiv je koji pokreće ovu kompaniju, stoga se oni bave svim vrstama ekoloških projekata i posreduju društveno odgovorne programe.

Odlika svake dobre i kvalitetne kompanije jeste jasna misija i vizija ciljeva koje žele postići. Kompaniju “Eko život” zasigurno možemo istaknuti kao takvu obzirom da ona svaki dan pokazuje napredak u području koje u našoj državi danas veoma teško napreduje, a to je ekologija.

Misija “Eko života” je konačno uspostavljanje ekonomski i ekološki odgovornog sistema za iskorištenje ambalažnog otpada i reciklažu, a u skladu sa zakonskim propisima i Pravilnikom Ministarstva za turizam i okoliš FBiH. Pored toga im je veoma bitno isticanje važnosti i jačanje javne svijesti o značaju ovoga procesa za ekonomski i ekološki ambijent u BiH.

Usluge najvišeg kvaliteta i vrijednosti, ova kompanija obezbjeđuje vodeći računa o potrebama svih korisnika i društvene zajednice u cjelini. Odlučni su za poduzimanje mjera za smanjivanje, ponovno iskorištavanje i recikliranje ambalaže i ambalažnog otpada, kao jedne od strateških odrednica održivog upravljanja prirodnim resursima i zaštite okoliša.

Velika nam je čast i zadovoljstvo imati ovakvog partnera i to od 2014. godine. Zajedno smo sproveli u djelo mnogo projekata i održali veliki broj različitih terenskih akcija čišćenja i sadnje. Samim tim, našu saradnju smatramo vrlo kvalitetnom i uspješnom,  te se nadamo da ćemo i dalje nastaviti skupa koračati stazom za bolje sutra.

Ujedinjeni u akciji za život u boji prirode!