• +387 62 174-961
  • tuzla@letsdoit.ba
  • Dragiše Trifkovića 2, 75000 Tuzla, BiH

Fabrika cementa Lukavac i „Let's Do It Tuzla“ u borbi za čišću i ljepšu životnu sredinu! - Let's Do It Tuzla

Fabrika cementa Lukavac i „Let's Do It Tuzla“ u borbi za čišću i ljepšu životnu sredinu! - Let's Do It Tuzla

07 Decembra, 2021

Očuvanje zdravlja ljudi i životne sredine zajednički je cilj koji je spojio Fabriku cementa Lukavac i projekat “Let’s Do It Tuzla”. Obzirom na sva svoja zalaganja  i  neizmjernu podršku usmjerenu ka mladima u “Let’s Do It Tuzla” timu, ova kompanija danas zasluženo nosi titulu zlatnog partnera projekta. 

Fabrika cementa Lukavac  je vodeći proizvođač različitih vrsta cementa u Bosni i Hercegovini. Obzirom na njihovu misiju i viziju, možemo sa sigurnošću reći da je ovo vrhunska kompanija koja svakodnevno inspiriše naš tim. Naime, Fabrika cementa Lukavac predstavlja sinonim za kompaniju koja stalno postavlja visoke standarde kako u oblasti proizvodnje, usluga, inovacija i investicija, tako i u oblasti zaštite čovjekove okoline. 

Proizvodnja cementa je posao koji iziskuje prihvatanje velike odgovornosti koja nastaje korištenjem prirodnih resursa. U korak sa evropskim ekološkim standardima, Fabrika cementa Lukavac  se istinski drži mota – Vratiti prirodi sve što joj je uzeto! Njihova politika zaštite okoliša podrazumijeva, između ostalog, korištenje alternativnih goriva i obavezuje ih da u svakodnevnom poslovanju djeluju ekološki – kroz kontinuirano ulaganje u savremene tehnologije, očuvanje prirodnih resursa ponovnom upotrebom otpada i sekundarnih sirovina te kontinuirano ispitivanje svih materijala koje upotrebljavaju u proizvodnji.

Kroz dugi niz godina smo uspjeli izgraditi uistinu čvrst i uspješan partnerski odnos. O tome govore mnogobrojne zajedničke akcije i različite kvalitetno realizovane saradnje koje su pozitivno utjecale kako na razvoj našeg odnosa, tako i na širu zajednicu. 

Sinergija naša dva tima evidentno predstavlja siguran put kojim ćemo nastaviti zajedno koračati  do samog ostvarenja zajedničkog cilja, a to je čišća, ljepša i zdravija životna sredina za sve nas!

Ujedinjeni u akciji!