• +387 62 174-961
  • tuzla@letsdoit.ba
  • Dragiše Trifkovića 2, 75000 Tuzla, BiH

EKO ŽIVOT - Let's Do It Tuzla

EKO ŽIVOT - Let's Do It Tuzla

07 Maja, 2022

„Let’s Do It Tuzla“ projekat najveći je ekološki pokret u Bosni i Hercegovini koji već 10 godina zaredom svjedoči tome koliko su obični građani u stanju biti dio velikih promjena u društvu. Naravno, za sve dosadašnje rezultate koje je tim projekta “Let’s Do It Tuzla” postigao, te za titulu koju projekat nosi danas, trebalo je dosta truda, rada i ulaganja. Pored članova i članica tima, velike zasluge svakako imaju i mnogobrojni partneri koji dugi niz godina nesebično pružaju podršku projektu na različite načine, a jedan od tih partnera je i kompanija „Eko život“.

Kompanija „Eko život“ je ovlašteni operater čija je djelatnost obezbjeđivanje uvjeta za funkcionisanje sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u skladu sa principima zaštite okoliša, važećim zakonskim propisima i međunarodnim standardima. Glavna strategija kojim se vode, po uzoru na Evropsku uniju, jeste upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom što uključuje sakupljanje, sortiranje, povrat, iskorištenje i recikliranje ambalaže i ambalažnog otpada.

Glavni motivi, kako našeg projekta tako i kompanije “Eko život”, su poboljšanje i unapređenje neposredne okoline, te život u boji prirode. To se nastoji postići kroz mnogobrojne ekološke projekte te učešćem u raznovrsnim društveno odgovornim projektima i nastojanju buđenja svijesti sugrađana. Kompanija “Eko život” ima jasnu viziju i svaki korak koji poduzima predstavlja korak bliže ka postizanju svog cilja. Uočljiv je njihov progresivni napredak iz dana u dan u području koje za našu državu predstavlja veliki problem, nažalost zanemaren i ostavljen po strani, a to je ekologija. Sam cilj i misija “Eko života” je konačno uspostavljanje ekonomski i ekološki odgovornog sistema za iskorištenje ambalažnog otpada i reciklažu, a u skladu sa zakonskim propisima i Pravilnikom Ministarstva za turizam i okoliš FBiH.. Usluge najvišeg kvaliteta i vrijednosti, ova kompanija obezbjeđuje vodeći računa o potrebama svih korisnika i društvene zajednice u cjelini. Odlučni su za poduzimanje mjera za smanjivanje, ponovno iskorištavanje i recikliranje ambalaže i ambalažnog otpada, kao jedne od strateških odrednica održivog upravljanja prirodnim resursima i zaštite okoliša.

Kompanija “Eko život” podržava projekat “Let’s Do It Tuzla” od 2014. godine, a od ove godine je naš generali partner što nam je velika čast i zadovoljstvo. Zajedno smo sproveli u djelo mnogo projekata i održali veliki broj različitih terenskih akcija čišćenja i sadnje. Samim tim, našu saradnju smatramo vrlo kvalitetnom i uspješnom, te se nadamo da ćemo i dalje nastaviti skupa koračati stazom za bolje sutra.

Ujedinjeni u akciji za život u boji prirode!